Program
Carving - sztuka rzeźbienia w owocach i warzywach Drukuj
21.01.2011.

Carving to sztuka rzeźbienia w owocach i warzywach. To doskonałe rozwiązanie dla tych, którzy pragną zaskoczyć czymś nowym.

Fantazyjne wzory z owoców i warzyw rozbudzają wyobraźnię, poruszają zmysły i dodają estetyki wystrojowi stołów. Niepowtarzalną okazję nauczenia się podstaw tej sztuki otrzymali uczniowie III klasy Technikum Gastronomicznego w Ciechanowcu w ramach projektu „Profesjonalnie wykształcony fryzjer i kucharz to źródło sukcesu”.

Mistrz Polski w carvingu Marek Rybacki przez wiele godzin pokazywał uczniom jak właściwie używać  narzędzi, jak rzeźbić i dekorować w warzywach i owocach: rzodkiewce, cukinii, papryce.

Zwieńczeniem zajęć było stworzenie motywów kwiatowych na melonach i arbuzach. Wykonane przez uczniów dekoracje robią piorunujące wrażenie, a nabyte umiejętności napewno okażą się niebywale cenne dla przyszłych pracodawców uczniów i zwiększą ich konkurencyjność na rynku pracy.

 
Carving - sztuka rzeźbienia w owocach i warzywach

Carving - sztuka rzeźbienia w owocach i warzywach

Carving - sztuka rzeźbienia w owocach i warzywach

Carving - sztuka rzeźbienia w owocach i warzywach

Carving - sztuka rzeźbienia w owocach i warzywach

fot. Technikum Gastronomiczne w Ciechanowcu


 
« poprzedni artykuł   następny artykuł »

Laureat Ogólnopolskiego Konkursu Wzorowa Gmina

Biuletyn Informacji Publicznej

Cyfrowy Urząd

System Informacji Przestrzennej

Informacja Turystyczna

Mapa interaktywna
COKiS
Galeria

Wydarzenia kulturalne

Pytania do Burmistrza
eKartka 
wszystkie »»     

Pogoda Euro Horoskop
ciechanowiec.plciechanowiec.pl