Carving - sztuka rzeźbienia w owocach i warzywach Drukuj
21.01.2011.

Carving to sztuka rzeźbienia w owocach i warzywach. To doskonałe rozwiązanie dla tych, którzy pragną zaskoczyć czymś nowym.

Fantazyjne wzory z owoców i warzyw rozbudzają wyobraźnię, poruszają zmysły i dodają estetyki wystrojowi stołów. Niepowtarzalną okazję nauczenia się podstaw tej sztuki otrzymali uczniowie III klasy Technikum Gastronomicznego w Ciechanowcu w ramach projektu „Profesjonalnie wykształcony fryzjer i kucharz to źródło sukcesu”.

Mistrz Polski w carvingu Marek Rybacki przez wiele godzin pokazywał uczniom jak właściwie używać  narzędzi, jak rzeźbić i dekorować w warzywach i owocach: rzodkiewce, cukinii, papryce.

Zwieńczeniem zajęć było stworzenie motywów kwiatowych na melonach i arbuzach. Wykonane przez uczniów dekoracje robią piorunujące wrażenie, a nabyte umiejętności napewno okażą się niebywale cenne dla przyszłych pracodawców uczniów i zwiększą ich konkurencyjność na rynku pracy.

 
Carving - sztuka rzeźbienia w owocach i warzywach

Carving - sztuka rzeźbienia w owocach i warzywach

Carving - sztuka rzeźbienia w owocach i warzywach

Carving - sztuka rzeźbienia w owocach i warzywach

Carving - sztuka rzeźbienia w owocach i warzywach

fot. Technikum Gastronomiczne w Ciechanowcu


 
facebook      instagram      youtube

Biuletyn Informacji Publicznej

Cyfrowy Urząd

System Informacji Przestrzennej

Informacja Turystyczna
 

Projekty unijne

COKiS
Galeria

Wydarzenia kulturalne

 
eKartka 
wszystkie »»     

ciechanowiec.plciechanowiec.pl